Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι εργαζόμενοι που αντιμετώπιζαν προβλήματα ύπνου κόστιζαν στη βρετανική οικονομία έως και 40 δισεκατομμύρια στερλίνες ετησίως, λόγω των κουρασμένων εργαζομένων που είναι λιγότερο παραγωγικοί ή απουσιάζουν εντελώς από τη δουλειά τους, σύμφωνα με μελέτη από την ερευνητική εταιρεία Rand Europe.

Πλέον τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον δείχνει ότι ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν αϋπνία αυξήθηκε από έναν στους έξι πριν από την πανδημία, σε έναν στους τέσσερις κατά τη διάρκεια αυτής.

Επίσης, η λέξη “αϋπνία” αναζητήθηκε στο Google στις ΗΠΑ το 2020 περισσότερο από ποτέ.

Εκτός από το αυξημένο γενικό επίπεδο άγχους, η αύξηση των προβλημάτων ύπνου έχει αποδοθεί σε άλλους παράγοντες που προκαλούνται από την πανδημία – όπως οι αναγκαστικές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα και την κοινωνική ζωή.

Με το κουρασμένο προσωπικό λιγότερο παραγωγικό, η πανδημία έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες να επικεντρωθούν στο να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους να αποκτήσουν καλύτερη ποσότητα και ποιότητα ύπνου.

Μέσα στο κλίμα αυτό, πολλές επιχειρήσεις έχουν προσλάβει ειδικούς σε θέματα ύπνου να για να συμβουλεύσουν τους εργαζόμενους κυρίως όσους εργάζονται από το σπίτι, ενθαρρύνοντάς τους να έχουν μια τακτική ρουτίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως