Η αρχή των… ακυρώσεων πτήσεων από και προς την Κρήτη εξαιτίας του κορωνοϊού είναι πλέον πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost, ισπανική αεροπορική εταιρεία τα τελευταία 24ωρα στέλνει e-mail σε πελάτες της ενημερώνοντάς τους πως εξαιτίας κοροναϊού ακυρώνονται οι πτήσεις του Σεπτεμβρίου από και προς την Κρήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το e-mail που έλαβε ένας άνδρας που ήθελε να ταξιδέψει τέλη του Αυγούστου από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη με επιστροφή στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τι αναφέρεται

Στο mail αναφέρεται ρητώς πως η πτήση επιστροφής του στις 10 Σεπτεμβρίου με αριθμό επιβεβαίωσης D1UI5Y ακυρώνεται εξαιτίας του κοροναϊού.

Πιο συγκεκριμένα στο e-mail αναφέρεται: «Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι δεδομένου του τρέχοντος πλαισίου αβεβαιότητας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε την πτήση σας με τον αριθμό επιβεβαίωσης D1UI5Y, έχει ακύρωση πτήσης», ενώ στο τέλος δίνει οδηγίες για επιστροφή των χρημάτων και τρόπους αποζημίωσης του πελάτη.

Έντονη είναι η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών που είχαν κλείσει ταξίδια από και προς την Κρήτη τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άνθρωποι μένουν ουσιαστικά «ξεκρέμαστοι» γιατί δεν έχουν πώς να επιστρέψουν. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχείρησαν να αναζητήσουν άλλη εταιρεία για την επιστροφή τους αλλά το κόστος των εισιτηρίων είναι σε αρκετές περιπτώσεις τριπλάσιο.

Την ίδια ώρα, οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης δηλώνουν «άγνοια» για τις συγκεκριμένες ακυρώσεις καθώς ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός