Περισσότεροι από 12 τόνοι ελαιολάδου που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ» διακινήθηκαν από ελληνική εξαγωγική εταιρεία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησαν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, βάσει σχετικών πληροφοριών, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στη διοικητική διερεύνηση των καταγγελιών ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές και πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις της.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, τόσο από τη διοικητική διερεύνηση του θέματος, όσο και από τους επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν 12.531 κιλά ελαιόλαδου, που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη  «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, με βάση τα ευρήματα, ο ΕΛΓΟ προχώρησε σε ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης, που έχει έδρα την Κρήτη, για τη δραστηριότητα της συσκευασίας με σκοπό την εμπορία ελαιόλαδων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ενώ της ζητήθηκε να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των προϊόντων που αντιστοιχούν στην ποσότητα των 12.531 κιλών που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO