Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων δήλωσαν νωρίς τη Δευτέρα ότι ξεκίνησαν επίσημη έρευνα ασφαλείας, αναφορικά με το αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος της Tesla Inc, μετά από μια σειρά ατυχημάτων που αφορούσαν οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η Εθνική Υπηρεσία Κυκλοφοριακής Ασφάλειας (NHTSA) ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2018, εντόπισε 11 ατυχήματα στα οποία τα μοντέλα της Tesla ενεπλάκησαν σε ατυχήματα εξαιτίας πιθανού προβλήματος στο σύστημα αυτό. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είχε αναφορές για 17 τραυματίες και έναν θάνατο σε αυτά τα περιστατικά.

Η NHTSA είπε ότι έχει ξεκινήσει μια προκαταρκτική αξιολόγηση του αυτόματου πιλότου για τα μοντέλα Tesla Y, X, S και 3, των ετών 2014-2021.

Η έρευνα καλύπτει περίπου 765.000 οχήματα Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η NHTSA δήλωσε ότι η έρευνά της “θα αξιολογήσει τις τεχνολογίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, την υποστήριξη και την επιβολή της εμπλοκής του οδηγού στο δυναμικό έργο οδήγησης κατά τη λειτουργία αυτόματου πιλότου”.

Ο αυτόματος πιλότος, ο οποίος επιτρέπει στους οδηγούς να κρατούν τα χέρια τους μακριά από το τιμόνι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, λειτουργούσε σε τουλάχιστον τρία οχήματα Tesla που συμμετείχαν σε θανατηφόρα ατυχήματα στις ΗΠΑ από το 2016, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

Το NTSB επέκρινε την έλλειψη εγγυήσεων του συστήματος Tesla για τον αυτόματο πιλότο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή