Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας υποχώρησαν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 να προκαλεί φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε κατά  0,5% σημειώνοντας πτώση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου του διαδικτύου από την Κίνα, το lockdown σε όλη τη χώρα στη Νέα Ζηλανδία και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις σε αρκετές ασιατικές χώρες κράτησαν «κουμπωμένους» τους επενδυτές, ακόμη και με τις ευρωπαϊκές οικονομίες να συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την ύφεση.

Η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας Prosus, η οποία έχει μερίδιο στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Tencent, είχε απώλειες κατά 4,2%.

Οι οικονομικά ευαίσθητοι κυκλικοί τομείς όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα ταξίδια και ο ελεύθερος χρόνος, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τράπεζες πυροδότησαν τις πρώτες απώλειες.

Οι μετοχές του ορυχείου BHP Group που είναι εισηγμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 8,6% αφού ανακοινώθηκαν τα υψηλότερα ετήσια κέρδη του σε σχεδόν μια δεκαετία, καθώς και η πώληση της επένδυσης σε πετρέλαιο, στην Woodside Petroleum.

Στην Ασία

Οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραφαν πτωτικές τάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις κινεζικές μετοχές στον κλάδο του διαδικτύου στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να υποχωρούν ξανά καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες μετά την ανακοίνωση των νέων κανονοσμών από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στο ίντερνετ.

Άμεσα αντέδασαν οι επενδυτές, με τη διαπραγμάτευση των Tencent, Alibaba και JD.com να πραγματοποιείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού και η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα Covid-19 έχει διαταράξει την εμπιστοσύνη των αγορών. Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις πιθανές γεωπολιτικές επιπτώσεις μετά την κατάληψη της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, όπως επισημαίνει το CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες