Έκτακτες συνεδριάσεις δρομολογούν το ΝΑΤΟ και η Ευρωβουλή, προκειμένου να συζητήσουν τις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και να αποφασίσουν το πώς θα διαχειριστούν τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Αυγούστου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το Αφγανιστάν.

Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτηση του στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέροντας συγκεκριμένα πως «εχω συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Παρασκευή 20 Αυγούστου για να συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό και να συζητήσουμε την κοινή μας προσέγγιση για το Αφγανιστάν».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στις Βρυξέλλες θα επιστρέψουν εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, τα μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Ευρωβουλής και τα μέλη της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με το Αφγανιστάν προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση θα παραστεί και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέπ Μπορέλ.

Θυμίζουμε πως ο κ. Μπορέλ σε δήλωση του χθες ξεκαθάρισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστεί με τη νέα αφγανική κυβέρνηση μόνο εφόσον γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα