Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed και εν μέσω των ανησυχιών για την παραλλαγή Δέλτα και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,51% στις 467,24 μονάδες, με όλους τους τομείς στο κόκκινο εκτός από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Ο CAC 40 στη Γαλλία υποχώρησε κατά 2,4% στις 6.605,89 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 1,54% 7058,86 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στις 15.765,81 μονάδες με απώλειες 1,25%.

Πρακτικά της Fed

Οι αγορές δέχονται πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed , η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο.

Η κεντρική τράπεζα έχει ανοίξει τη συζήτηση για περιορισμό της αγοράς ομολόγων, πιθανότατα πριν από το τέλος του έτους, καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει σημαντικά. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed επανέλαβαν ότι η μείωση δεν θα σήμαινε απαραίτητα μια επικείμενη αύξηση του επιτοκίου.

Πτωτικά κινείται από το άνοιγμα και το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί σήμερα στο 1,253%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινείται ψηλά με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται αυτή την ώρα στο 1,169. Μάλιστα νωρίτερα ο δείκτης δολαρίου είχε καταγράψει και υψηλά εννέα μηνών έναντι του καλαθιού των έξι έτερων, κορυφαίων νομισμάτων.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο μετρά σημαντικές απώλειες και αυτή την ώρα χάνει 2,6% στα 63,81 δολάρια, ενώ και ο χρυσός καταγράφει πτώση κατά 0,15% στα 1.781 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές