Το ποσοστό των εργαζομένων που σκέφτονται να το αποχωρήσουν από τη δουλειά τους θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Περίπου το 65% των εργαζομένων αναζητούν νέα δουλειά αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Αυγούστου σε 1.007 εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης στις ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε από την PwC . Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το 35% των εργαζομένων που δήλωσαν ότι αναζητούσαν νέα δουλειά τον Μάιο.

Οι εργαζόμενοι λένε ότι ο κύριος λόγος για την εύρεση νέας εργασίας είναι η διαπραγμάτευση για καλύτερο μισθό, ακολουθούμενη από διευρυμένα οφέλη και μεγαλύτερη ευελιξία στον εργασιακό χώρο, όπως η δυνατότητα πλήρους εξ αποστάσεως απασχόλησης ή σε υβριδικό πρόγραμμα.

Η τρέχουσα αγορά εργασίας μπορεί να είναι μια ευκαιρία για τους λιγότερο αμειβόμενους και περιθωριοποιημένους εργαζόμενους να κλείσουν το μισθολογικό κενό, διαπιστώνει η έκθεση της PwC.

Οι γυναίκες, 46%, είναι πιο πιθανό από τους άνδρες, 34%, να αναφέρουν ότι αναζητούν νέα δουλειά επειδή θέλουν υψηλότερες αμοιβές. Όταν εξετάζουμε τη φυλή και την εθνικότητα, το 82% των Ισπανόφωνων και το 67% των Μαύρων εργαζομένων δηλώνουν ότι αναζητούν περισσότερες αμοιβές σε μια νέα δουλειά σε σύγκριση με το 57% των λευκών, μη Ισπανόφωνων εργαζομένων.

Ο Bhushan Sethi της PwC, λέει στο CNBC Make It ότι οι ηγέτες πρέπει να λάβουν υπόψη αυτούς τους παράγοντες τόσο στη διατήρηση των εργαζομένων τους όσο και στις πρακτικές πρόσληψής τους.

″Η σύστασή μας εκεί είναι ότι οι εταιρείες πρέπει να προχωρήσουν σε αυτό και να αναλύσουν τα δεδομένα”, λέει ο Sethi. «Αν δουν κενά στις αμοιβές που έχουν στραβώσει γύρω από το φύλο ή την εθνότητα ή τη γενιά για άτομα που εκτελούν την ίδια δουλειά, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή