Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κάλεσε τις κυβερνήσεις να τηρήσουν τις διεθνείς συμφωνίες και τις υποχρεώσεις των συνθηκών και να επιτρέψουν στις αεροπορικές εταιρείες να επαναπατρίσουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μπλοκαρισμένα κεφάλαια από την πώληση εισιτηρίων, χώρου φορτίου και άλλες δραστηριότητες.

«Οι κυβερνήσεις εμποδίζουν τον επαναπατρισμό σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων των αεροπορικών εταιρειών. Αυτό παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις και θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάκαμψη των ταξιδιών και του τουρισμού στις πληγείσες αγορές καθώς η αεροπορική βιομηχανία αγωνίζεται να ανακάμψει από την κρίση του COVID-19. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν αξιόπιστη συνδεσιμότητα εάν δεν μπορούν να βασίζονται σε τοπικά έσοδα για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στη διασφάλιση του αποτελεσματικού επαναπατρισμού των κεφαλαίων. Τώρα δεν είναι η ώρα να πετύχουμε ένα «αυτογκόλ» θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωτική αεροπορική σύνδεση », δήλωσε ο Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της IATA.

Περίπου 963 εκατομμύρια δολάρια σε ταμεία αεροπορικών εταιρειών αποκλείονται από τον επαναπατρισμό σε σχεδόν 20 χώρες. Τέσσερις χώρες: Μπαγκλαντές (146,1 εκατομμύρια δολάρια), Λίβανος (175,5 εκατομμύρια δολάρια), Νιγηρία (143,8 εκατομμύρια δολάρια) και Ζιμπάμπουε (142,7 εκατομμύρια δολάρια), αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% αυτού του συνόλου, αν και έχει σημειωθεί θετική πρόοδος στη μείωση των δεσμευμένων κεφαλαίων στο Μπαγκλαντές και Αργά η Ζιμπάμπουε.

«Ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τη βιομηχανία για την επίλυση των ζητημάτων που εμποδίζουν τις αεροπορικές εταιρείες να επαναπατρίσουν κεφάλαια. Αυτό θα επιτρέψει στην αεροπορία να παρέχει τη συνδεσιμότητα που απαιτείται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ενεργοποίηση των οικονομιών καθώς αναρρώνουν από τον COVID-19 », δήλωσε ο Walsh.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή