Η εταιρεία ψηφιακών νομισμάτων Circle ισχυριζόταν εδώ και καιρό ότι το σταθερό της νόμισμα, το USD Coin, υποστηριζόταν 1: 1 από πραγματικά δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τον Ιούλιο, αποκαλύφθηκε ότι αυτό δεν ίσχυε πλέον, με την Circle να αποκαλύπτει σε μια «βεβαίωση» από τους ελεγκτές Grant Thornton ότι τα μετρητά αποτελούσαν λίγο περισσότερο από το 60% των αποθεμάτων του Coin USD. Το υπόλοιπο 40% υποστηρίχθηκε από διάφορες μορφές χρεογράφων και ομολόγων.

Το τι συνιστά το απόθεμα ενός stablecoin είναι σημαντικό. Όπως γράφει το CNBC αυτό που τα ξεχωρίζει από άλλα κρυπτονομίσματα είναι το γεγονός ότι είναι συνδεδεμένα με ένα υπάρχον νόμισμα όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το ευρώ. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η αστάθεια που βρίσκεται συχνά στο bitcoin και σε άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα.

Αλλαγές στη σύνθεση των αποθεμάτων

Τώρα, η Circle λέει ότι αλλάζει τη σύνθεση των αποθεμάτων του USD Coin για άλλη μια φορά, με μόνο μετρητά και αμερικανικά ομόλογα του Δημοσίου να υποστηρίζουν το stablecoin.

Το Centre, μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε από την Circle και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, η οποία ανέπτυξε το κρυπτονόμισμα σταθερής αξίας, αποκάλυψε την αλλαγή την Κυριακή.

«Με γνώμονα το συναίσθημα της κοινότητας, τη δέσμευσή μας για εμπιστοσύνη και διαφάνεια και ένα εξελισσόμενο ρυθμιστικό τοπίο, η Circle, με την υποστήριξη του Centre και της Coinbase, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τώρα το αποθεματικό του USDC εξ ολοκλήρου σε μετρητά και μικρής διάρκειας χρεόγραφα των ΗΠΑ”, αναφέρει η εταιρεία.

«Αυτές οι αλλαγές υλοποιούνται γρήγορα και θα αντικατοπτριστούν σε μελλοντικές βεβαιώσεις από την Grant Thornton», προστίθεται.

Γιατί έχει σημασία

Πολλοί traders χρησιμοποιούν σταθερά νομίσματα ως εναλλακτική λύση στην τράπεζά τους, για να αγοράσουν ή να πουλήσουν ψηφιακά νομίσματα.

Το USD Coin είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στραβλεψοιν παγκοσμίως, με «νομίσματα» αξίας 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κυκλοφορία.

Το Tether, το μεγαλύτερο stablecoin με 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυκλοφορία, είναι στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών εν μέσω φόβων ότι δεν έχει αρκετά περιουσιακά στοιχεία για να στηρίξει την σύνδεσή του με το δολάριο.

Νωρίτερα φέτος, ο εκδότης του Τether αποκάλυψε ότι μόλις το 2,9% των αποθεμάτων της διατηρούνταν σε μετρητά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto