Στην εξαγορά του μεγαλύτερου ιταλικού site ποδοσφαίρου, CalcioMercato.com, προχώρησε ο όμιλος FootballCo, συνεχίζοντας την επέκταση του στη μιντιακή κάλυψη του δημοφιλέστερου αθλήματος της Ευρώπης. Πάντως, το ποσό της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό.

Η προσθήκη του ιταλικού site θα έρθει να συμπληρώσει τη βεντάλια των site που κατέχει ο όμιλος, o οποίος ελέγχεται από την Integrated Media Company, η οποία είναι θυγατρική του αμερικανικού fund TPG Capital.

Στην κατοχή του FootballCo βρίσκεται επίσης το διεθνές Goal.com –το οποίο εξαγόρασε πέρυσι από την DAZN έναντι 125 εκατ. δολάριων- , το γερμανικό Spox και το ολλανδικό Voetbalzone, με αποτέλεσμα ο όμιλος να μετρά πάνω από 400 εκατ. επισκέπτες το μήνα. Σε αυτούς θα προστεθούν και οι περίπου 12 εκατ. επισκέπτες του Calcio Mercato.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο CEO της FootballCo, Χουάν Ντελγκάδο σχολίασε πως με την προσθήκη της CalcioMercato, η ποδοσφαιρική πλατφόρμα του FootballCo θα γίνει μακράν η κυριότερη στην Ιταλία, ενώ θα διευρύνει περαιτέρω το αποτύπωμα της στα digital media της κορυφαίας ποδοσφαιρικής αγοράς της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την εταιρεία πάνω από 100 εκατ. οπαδοί του ποδοσφαίρου επέλεξαν την ιστοσελίδα του Goal.com και το app της για να ενημερώνονται για τις ειδήσεις και τις εξελίξεις τόσο του Euro2020 όσο και του Copa America στην Βραζιλία. Όλη δε, η πλατφόρμα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Παγκόσμιο Κύπελο του 2022 στο Κατάρ.

Στο πλαίσιο αυτό η επέκταση του ομίλου αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, καθώς αναζητούνται νέες συνέργειες και εξαγορές κυρίως στην ανερχόμενη αγορά της Μέσης Ανατολής, αλλά και της βορείου Αμερικής. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί στοχευμένες επενδύσεις που θα αφορούν τις αγορές της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport