Με μικρές μεταβολές έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής έναρξης του κρίσιμου οικονομικού συμποσίου της Fed, στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ.

Ειδικότερα, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 15.860,66 μονάδες με απώλειες 0,28%, με την αγορά να έχει επηρεαστεί από την είδηση πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα με φόντο την αναζωπύρωση της πανδημίας. Αντιθέτως, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,18% στις 6.676,48 μονάδες, όπως και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 7.150,70 μονάδες αυξημένος κατά 0,34%, χάρη στην κάθετη ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο κατά 0,12% στις 26.060,27 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 8.977,40 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,01% στις 471,76 μονάδες, με των ταξιδιών-αναψυχής να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,8%.

Αναλυτές και αγορές περιμένουν με αδημονία το συμπόσιο Τζάκσον Χολ ελπίζοντας πως θα αντλήσουν περισσότερα στοιχεία για τα επόμενα βήματα της Fed από το φθινόπωρο, αλλά και τις προθέσεις των στελεχών της Τράπεζας σε σχέση με το tapering, την ημερομηνία έναρξης του και το ρυθμό των μειώσεων που θα υιοθετηθεί. Κυρίως δε, την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή.

Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν προς την έναρξη της επιβράδυνσης του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων των 120 δισ. δολαρίων πριν τα τέλη της χρονιάς, πιθανότατα από το Δεκέμβριο, όμως ανησυχούν μήπως δρομολογηθεί και νωρίτερα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε σήμερα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,176. Αντιστοίχως στις αγορές των commodities, το πετρέλαιο συνέχισε την ανοδική του πορεία διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα το αμερικανικό αργό αυξήθηκε επιπλέον 0,65% στα 67,99 δολάρια το βαρέλι και το Brent βρέθηκε στα 71,79 δολάρια με αύξηση 1,03%.  Στον αντίποδα μικρές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός στα 1.792 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές