Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη Wall Street, όπως φάνηκε προσυνεδριακά και από την κίνηση των futures, καθώς το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό, αν και ρυθμοί δείχνουν να… πέφτουν ελαφρά μετά τα συνεχή ρεκόρ των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημειώνει ελαφρά άνοδο 0,05% στις 35.382 μονάδες, ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,09% στις 4.490 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,04% στις 15.028 μονάδες. Βέβαια, έστω και με την ανεπαίσθητη αυτή αύξηση, ουσιαστικά τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq καταγράφουν νέα ρεκόρ.

Για τον Nasdaq ειδικά πρόκειται για το 30στο ρεκόρ του μέσα στο 2021, αφού έχουν ήδη προηγηθεί τέσσερα νέα ιστορικά υψηλά, σε τέσσερις συνεδριάσεις, ξεπερνώντας τις 15.000 μονάδες! Όσον αφορά τα συνολικά του κέρδη για τη φετινή χρονιά αγγίζουν το 16%, με τη συνολική του ανάκαμψη από το χαμηλό της πανδημίας να ξεπερνά το 126%!

Το κλίμα στην αγορά μοιάζει βελτιωμένο, καθώς η προοπτική δρομολόγησης ενισχυτικών δόσεων κατά του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με το γεγονός πως πολλές επιχειρήσεις καθιστούν έως και υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του προσωπικού της, έχει οδηγήσει στο ενθαρρυντικό συμπέρασμα πως η αναζωπύρωση της πανδημίας θα μπορέσει σταδιακά να ελεγχθεί και κυρίως η αμερικανική οικονομία να γλιτώσει τα χειρότερα πιθανών, νέων σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Εξάλλου, στην κοινωνία θα «πέσει» και νέο ζεστό χρήμα μέσα από το κοινωνικό πακέτο των 3,5 τρισ. δολαρίων που ενέκρινε τα ξημερώματα η Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ σειρά προς επικύρωση έχει και το πακέτο των αναπτυξιακών υποδομών, που είναι άλλα 1,2 τρισ. δολάρια.

Βέβαια, η διατήρηση της καλής πορείας της οικονομίας θα ωθήσει την Federal Reserve να προχωρήσει σε επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, πιθανότατα πριν τα τέλη της χρονιάς, ίσως μέσα στο φθινόπωρο. Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του tapering και τα μηνύματα των αξιωματούχων της Τράπεζας είναι και αυτό που στρέφει τα βλέμματα της αγοράς στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, στο Γουαϊόμινγκ που ξεκινά αύριο και δη, στην ομιλία του διοικητή Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]