Θετικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να φτάνει σε μεγάλη αύξηση και τον Dow να κερδίζει πάνω από 100 μονάδες.

Πλέον, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην έναρξη του συνεδρίου στο Jackson Hole , όπου οι επενδυτές αναμένουν το αν θα υπάρξουν ενδείξεις για τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,1% ή 39,24 μονάδες κλείνοντας στις 35.405,50.

Την ίδια ώρα, ο S&P 500 κέρδισε 0,2% φτάνοντας στο νέο υψηλό των 4.496,19 μονάδων, ενώ και ο Nasdaq κατέγραψε νέο υψηλό στις 15.041,86 μονάδες, με κέρδη 0,1%.

Στον κλάδο των εμπορευμάτων, τα συμβόλαια του πετρελαίου κατέγραψαν κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, έπειτα από την μείωση κατά 3 εκατ. βαρέλια στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου για την εβδομάδα έως τις 20 Αυγούστου.

Αντίθετα, ο χρυσός βρέθηκε κάτω από το ορόσημο των 1.800 δολαρίων για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδρίες.

Από εκεί και πέρα, οι περιφερειακές τράπεζες Zions, Regions Financial και Fifth Third επίσης σημείωσαν κέρδη 2%.

Παράλληλα, οι κλάδοι ταξιδιού και αναψυχής κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα με τις αεροπορικές εταιρείες και τις επιχειρήσεις κρουαζιερόπλοιων να ανεβαίνουν κατά περίπου 1%.

Η Delta Airlines, η οποία ανακοίνωσε σήμερα πως το ανεμβολίαστο προσωπικό θα χρεώνεται 200 δολάρια ανά μήνα, ανέβηκε κατά 1,4%.

Η μετοχή της Western Digital εκτοξεύθηκε κατά 8% έπειτα από σχετικό άρθρο της Wall Street Journal που αποκάλυπτε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συγχώνευση με την ιαπωνική Kioxia Holdings.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street