Η οικονομία έχει φτάσει στο σημείο όπου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να αρχίσει να αποσύρει την νομισματική στήριξη που παρείχε, είπε στο CNBC η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Έστερ Τζορτζ, ενώνοντας τη φωνή της με τα υπόλοιπα γεράκια που ζητούν να αρχίσει άμεσα το tapering.

Αν και η κ. Τζορτζ δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε πιστεύει ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει, ανέφερε ότι θα έρθει σύντομα.

«Αυτό νομίζω ότι είναι κατάλληλο δεδομένης της προόδου που έχουμε δει» είπε προσθέτοντας «τα σημάδια στην οικονομία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι φτάνουμε σε αυτό το σημείο».

Η Τζορτζ είπε ότι η πρόοδος στην αγορά εργασίας καθώς και η διαρκής αύξηση του πληθωρισμού της δείχνουν ότι η Fed μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα της εποχής στήριξης που είχε λάβει την περίοδο της κρίσης.

Όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Fed, η Τζορτζ είπε ότι το θέμα αύξησης των επιτοκίων θα πρέπει να περιμένει ακόμα καθώς η Fed θα παρατηρήσει αρχικά τον αντίκτυπο που θα έχει το tapering και αναλόγως θα πράξει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως