Με την εξαγορά της start-up Deepmotion ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό του ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi, σε μία κίνηση επέκτασης της δραστηριότητάς του πέρα από τα smartphone.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Μάρτιο η Xiaomi ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 10 δισ. δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η εξαγορά, ύψους 77,37 εκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας στο πεδίο της τεχνολογίας με ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται το CNBC.

Η εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρείας θα δώσει ώθηση στην παραγωγή αυτοκινήτων με αυτονομία οδήγησης από την Xiaomi, κάτι στο οποίο, άλλωστε στρέφονται όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς.

Η κίνηση αυτή του κινεζικού κολοσσού, θα τον φέρει αντιμέτωπο με άλλους αντίστοιχους της Κίνας, σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς. Η Xiaomi θα έχει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Baidu, ακόμη και η Huawei, καθώς και κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, Xpeng και Nio.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Deepmotion μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων αύξησης εσόδων κατά 64% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήτοι σε 13,5 δισ. δολάρια.

Τα smartphones αντιπροσώπευαν το 67,3% των συνολικών εσόδων, αλλά η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από κινητά τηλέφωνα κινούμενη προς άλλες συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή