Με μικρά κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην επικείμενη ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, στο οικονομικό συμπόσιο της Fed, στο Τζάκσον Χολ.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει άνοδο κατά 0,24% στις 35.302 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,27% στις 4.482 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στις 14.977 μονάδες αυξημένος κατά 0,21%.

Οι επενδυτές ελπίζουν πως ο κύριος Πάουελ, στην ομιλία του, θα αφήσει στοιχεία που να φανερώνουν τις προθέσεις του αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed και το χρονοδιάγραμμα της έναρξης του περίφημου tapering, πριν τα τέλη της χρονιάς. Η αγορά έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την προοπτική αυτή, όμως ελπίζει πως η όλη διαδικασία θα προχωρήσει προς τα τέλη της χρονιάς και όχι από τον ερχόμενο μήνα, όπως τα σκληροπυρηνικά μέλη της Fed έχουν δηλώσει πως προτιμούν.

Περιμένοντας λοιπόν την ομιλία Πάουελ, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί ελαφρά στο 1,342% και το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ στο 1,177.
Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο σημειώνει και πάλι κέρδη, δείχνοντας πως η χθεσινή υποχώρηση του μετά από το τριήμερο ράλι ήταν ένα προσωρινό εμπόδιο. Ενδεικτικά το αμερικανικό WTI κερδίζει 2,077% στα 68,86 δολάρια το βαρέλι. Στον αντίποδα ο χρυσός υποχωρεί στα 1.794 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street