Μετοχές αξίας άνω των 750 εκατ. δολαρίων ρευστοποίησε μέσα στην εβδομάδα ο Τιμ Κουκ, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», καθώς έλαβε το τελευταίο τμήμα του μπόνους του σε μετοχές, που του παραχώρησε η Apple μια δεκαετία πριν, το 2011, όταν ανέλαβε τα σκήπτρα της εταιρείας από τον αείμνηστο Στιβ Τζομπς.

Η καθυστέρηση αυτή, βέβαια, τον ωφέλησε σημαντικά αν λάβουμε υπόψη πως έκτοτε η τιμή της μετοχής της Apple έχει υπερδεκαπλασιαστεί, ένα ρεκόρ που του επέτρεψε να διεκδικήσει το μάξιμουμ της πιθανής αποζημίωσης που θα μπορούσε να λάβει σε μετοχές, στο πλαίσιο της συμφωνίας του.

Το τελευταίο τμήμα των μετοχών που θα μπορούσε να λάβει, ήτοι περίπου 5 εκατ. μετοχές, απελευθερώθηκε στις 24 Αυγούστου επιτρέποντας τον να προχωρήσει άμεσα στην ρευστοποίηση τους σε τιμή μεταξύ των 148 και των 150 δολαρίων.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές, από την πώληση διασφάλισε 752 εκατ. δολάρια. Καθόλου άσχημα!

Θυμίζουμε πως η μετοχή της Apple κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ στις αρχές του μήνα, στα 151,12 δολάρια, ανεβάζοντας την συνολική αξία της κατασκευάστριας εταιρείας των iPhones στα 2,5 τρισ. δολάρια.

Ο 60χρονος Κουκ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα δισ. δολάρια (πριν και την τωρινή πώληση), είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια πως σχεδιάζει, μεγάλο μέρος της περιουσίας του, να δοθεί για αγαθοργίες μετά το θάνατο του. Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα δώρισε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα μετοχές της Apple αξίας άνω των δέκα εκατ. δολαρίων.

Ο μισθός του στο τιμόνι της Apple ανέρχεται σε 3 εκατ. δολάρια ετησίως, όμως συνεχίζει να λαμβάνει και επιπλέον αποζημιώσεις σε μετοχές. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο έλαβε νέο stock award, αξίας 150 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με την τωρινή χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, το οποίο θα μπορεί να ρευστοποιήσει από τον Απρίλιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας