Η αρχή έγινε στις αρχές του έτους με την μετοχή της GameStop, να καταγράφει ένα τρελό ράλι ανόδου, μετά από από κάποιες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το φαινόμενο αυτό δεν άργησε να αποκτήσει όνομα, με τις μετοχές meme.

Με τον όρο meme, ή αλλιώς «διαδικτυακό μιμίδιο», ορίζεται οτιδήποτε προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στους χρήστες του Διαδικτύου και εξαπλώνεται ραγδαίως στον Κυβερνοχώρο.

Στην πιο απλή μορφή του, ένα Διαδικτυακό μιμίδιο, είναι ουσιαστικά η διάδοση ενός αρχείου, ή κάποιου υπερσυνδέσμου από ένα άτομο σε άλλα, με τη χρήση των μέσων του Διαδικτύου. Το περιεχόμενό του συνήθως είναι χιουμοριστικό.

Ωστόσο, έχει μπει για τα καλά και στο χρηματιστήριο.

Το νέο επεισόδιο στις μετοχές meme, ονομάζεται Support.com , με τους τίτλους της τεχνολογικής εταιρείας να επεκτείνουν το ράλι τους, μετά από μαζικές αναρτήσεις στο Reddit.

Η μετοχή του παρόχου τεχνικής υποστήριξης αυξήθηκε κατά 50% τη Δευτέρα, συνεχίζοντας το ράλι για 8η ημέρα. Οι μετοχές της έχουν εκτοξευθεί στα ύψη κατά 223% κατά τη διάρκεια του επταήμερου ανοδικού σερί.

Η άγνωστη μέχρι πρότινος, Support.com τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει συνομιλίες για να συγχωνευθεί με τη Greenidge Generation Holdings. Νωρίτερα τον Αύγουστο δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει μια συνέλευση με τους μετόχους της στις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δώσουν την έγκρισή τους για την ενδεχόμενη συγχώνευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές