Mε νέο ρεκόρ έκλεισε οι δείκτες S&P και Nasdaq σήμερα Δευτέρα, με τη Wall Street να συνεχίζει την ανοδική πορεία της τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Ο S&P500 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,43% και έκλεισε στις 4.528,79 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9% και έκλεσε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στις 15.265,89. Ο βιομηχανισμό Dow Jones κινήθηκε ανάμεσα στο πράσινο και στο κόκκινο πρόσημο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και τελικά έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 35.399,84 μονάδες.

Οι μετοχές των σημαντικότερων τεχνολογικών εταιρειών δίνουν τον τόνο και τα κέρδη στην αγορά. Η μετοχή των Microsoft και Netflix έκλεισε με άνοδο 1,3% και η  Apple 3%.

Η μετοχή της Affirm Holdings έκλεισε με ανόδο 46%, καθώς η εταιρεία «αγοράζεις τώρα, πληρώνεις μετά» ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Amazon την Παρασκευή. H Amazon έκλεισε με κέρδη 2%.

Με κέρδη της τάξης του 3,6% τερμάτισε η μετοχή της Paypal, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CNBC, η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια προσέλαβε πρόσφατα τον βετεράνο broker Rich Hagen και μελετά τον σχεδιασμό πλατφόρμας για συναλλαγές σε μετοχές

Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Με απώλεις  έκλεισαν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, καθώς οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τη Δευτέρα να αφαιρέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες πέντε χώρες από τη λίστα ασφαλούς ταξιδιού της ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι επισκέπτες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αυστηρότερους ελέγχους, όπως δοκιμές και καραντίνες.

Η Δευτέρα και η Τρίτη είναι οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου.  Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 2,6% τον Αύγουστο. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones και ο Nasdaq αυξήθηκαν 1,5% και 3,1%  αντίστοιχα. Τα χρηματιστηριακά κέρδη ήλθαν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου που έδειξαν ισχυρή ανάπτυξη για τις πλωήσεις και τα κέρδη. 

Η ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Τζακσον Χωλ έδωσε επίσης σημαντική ώθηση στην Wall Street, καθώς ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας είναι οτι η FED θα ξεκινήσει το πρόγραμμα μείωσης αγοράς ομολόγων μέσα στη χρονιά αλλά δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις άλλων αξιωματούχων της κεντρική τράπεζας η ανακοίνωση για το tapering θα μπορούσε να έλθει σύντομα στη συνάντηση της FED στις 21-22 Σεπτεμβρίου. Ο Πάουελ είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει ακόμα έδαφος να καλύψει για να φτάσει τον άλλο στόχο, αυτό της μέγιστης απασχόλησης.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των θέσεων εργασίας για το μήνα Αύγουστο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 750.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2%.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδα των τεσσάρων εβδομάδων, με το δολάριο να ενισχύεται και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην μηναία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα δημοσιευθεί μέσα στην εβδομάδα.

Υποχώρησαν από το υψηλό τεσσάρων εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς ο τυφώνας Ίντα εξασθένησε, έχοντας, προηγουμένως, οδηγήσει σε αναγκαστική προληπτική διακοπή της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]