Οριακά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Δευτέρα, με το χρηματιστήριο του Λονδίνου να είνα κλειστό λόγω εθνικής αργίας με αποτέλεσμα ο όγκος συναλλαγών να είναι πιο περιορισμένος. Οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές έχουν πάρει θέση για ισχυρά μηνιαία κέρδη, λόγω των προσδοκιών ότι η συνεχιζόμενη υποστήριξη της κεντρικής τράπεζας θα διατηρήσει την οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07%  στις 472,68 μονάδες αλλά αναμένεται να κλείσει το μήνα Αύγουστο με κέρδη 2,4%, ήτοι εφτά συνεχόμενους μήνες ανόδου, κατακτώντας το μεγαλύτερο σερί νίκης σε διάστημα 8 ετών. Οι μετοχές του κλάδου χημικών υλικών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 0,6% και ακολουθούν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας με απόδοση 0,5%.

Οι μετοχές του κλάδου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έκλεισαν στα ίδια επίπεδα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σήμερα υποχώρησαν σήμερα από τα υψηλά των τεσσάρων εβδομάδων, όταν ο τυφώνας Άιντα εξασθένησε, έχοντας, προηγουμένως, οδηγήσει σε αναγκαστική προληπτική διακοπή της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Το κλίμα στις αγορές επηρεάστηκε από τα στοιχεία που αφορούν το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη που σημείωσε πτώση τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στις 117,5 μονάδες από το ιστορικό υψηλό των 119,0 του Ιουλίου.

Ο  γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,22% και έκλεισε στις 15.887,31 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,08% στις 6.687,3 μονάδες. Με κέρδη έκλεισε στην περιφέρεια και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, κάθως τερμάτισε στις 26.024,27 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,07%.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα των δύο εβδομάδων, με τον δείκτη blue chip του Τόκυο Nikkei να κλείνει με άνοδο 0,5%.

Στη Wall Street οι δείκτες S&P500 και Nasdaq βρέθηκαν σε θέση για νέο ρεκόρ στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς η αγορά συνεχίζει την ανοδική πορεία της τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, μετά την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ που ενίσχυσε την αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη.

Μετά τα υψηλά επίπεδα τιμών που κατέκτησαν οι ευρωπαϊκές αγορές στα μέσα Αυγούστου, τα χρηματιστήρια προσπαθούν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους εν μέσω ανησυχιών για το αυστηρότερο εποπτικό πλαίσιο της Κίνας στις τεχνολογικές εταιρείες και στην εξάπλωση της πανδημίας σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όποιος μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα έχει διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτεί σε σχέση με κάποιον που έχει μολυνθεί με τη μετάλλαξη Άλφα. Ωστόσο,η ΕΚΤ εκτιμά ότι η επίπτωση στην οικονομία θα είναι πιο περιορισμένη λόγω των εμβολιαστικών προγραμμάτων των χωρών μελών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες