Υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδα των τεσσάρων εβδομάδων η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, με το δολάριο να ενισχύεται και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην μηναία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα δημοσιευθεί μέσα στην εβδομάδα.

Πτώση της τάξης του ο,4% σημείωσε η τιμή του χρυσού και διαμορφώθηκε στα 1.809,76 δολάρια η ουγγιά, αφού πρώτα έπιασε τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Αυγούστου.

Ο δείκτης του αμερικάνικου δολαρίου- είναι δείκτης που μετράει την αξία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων- άλλαξε ελαφρα, μετά την υποχώρηση στο χαμηλό δύο εβδομάδων στον απόηχο της ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ στο συμπόσιο του Τζάκσον Χωλ την Παρασκευή. Ο Πάουελ είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει το tapering μέσα στη χρονιά, χωρίς όμως να δώσει ακριβή στοιχεία για την χρονική περιόδο που η Fed θα ξεκινήσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων, με αποτέλεσμα να ανέβει η τιμή του χρυσού.

Ο Κάρστεβ Μένκε, επικεφαλής έρευνας  στο Julius Baer, ​​δήλωσε στο Reuters ότι η διάσκεψη του Tζάκσον Χωλ δεν πρέπει να έχει «θεμελιώδη» επίδραση στο χρυσό και στο ασήμι. «Παραμένουμε ισχυρά πεπεισμένοι  ότι θα υπάρξει συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη και προσωρινή άνοδος του πληθωρισμού, που θα οδηγήσουν τις τιμές του χρυσού και του ασημιού χαμηλότερα», πρόσθεσε ο Μένκε.

Το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 24  δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα μειώθηκε 0,5% στα 1.001,30 δολάρια και το παλλάδιο αυξήθηκε 2,9% στα 2.477  δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές