Νέα προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού ζήτησε και έλαβε ο ποδοσφαιριστής Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος.

Μάλιστα εξερχόμενος του κτιρίου 9 της Ευελπίδων, ο Σεμέδο ξέσπασε, φωνάζοντας: «Είμαι αθώος. Θα το δείτε όλοι. Αν δεν ήμουν παίκτης ποδοσφαίρου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά. Όλα γίνονται για τα λεφτά».

Την ίδια στιγμή ο 40χρονος συγκατηγορούμενος του για ομαδικό βιασμό έλαβε προθεσμία για το πρωί της Παρασκευής.

Ο γνωστός αθλητής βρέθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή, αντιμέτωπος με κατηγορία που αφορά διακεκριμένη περίπτωση βιασμού, που τελέστηκε από δύο ή περισσότερους δράστες.

Η κατηγορία επιφέρει ποινή που μπορεί να φθάσει και τα ισόβια, καθώς ο ομαδικός βιασμός ή βιασμός από κοινού, όπως ορίζεται στον Ποινικό Κώδικα, θεωρείται, όπως και το βασικό αδίκημα, πράξη ειδεχθής με μεγαλύτερη ποινική απαξία.

Τι είπε ο συνήγορος του Σεμέδο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του ποδοσφαιριστή, Σταύρου Γεωργόπουλου, δεν υφίσταται η πράξη που αποδίδεται στον εντολέα του, καθώς υπήρχε συναίνεση του θύματος. Μάλιστα, ο συνήγορος επικαλείται στοιχεία που -κατά την άποψή του- αίρουν τον εγκληματικό χαρακτήρα όσων καταγγέλλει η 17χρονη.

Κατά τον συνήγορο δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία, καθώς το θύμα όχι μόνο δεν έφυγε μετά από τον καταγγελλόμενο βιασμό αλλά παρέμεινε στον χώρο και αν δεν υπήρχε η καταγγελία της «θα έκαναν ακόμη βόλτες μαζί».

Τι καταγγέλλει η 17χρονη

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 17χρονη, έπειτα από πάρτι σε κλαμπ στον Ωρωπό βρέθηκε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, εκείνη πήγε σε ένα υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί. Στο δωμάτιο και ενώ κοιμόταν εισέβαλε ο 40χρονος Νιγηριανός, ο οποίος φέρεται να τη βίασε. Αμέσως μετά στο ίδιο δωμάτιο εισήλθε και ο Σεμέδο ο οποίος επίσης την κακοποίησε σεξουαλικά.

Κατάθεση έδωσε και η 16χρονη φίλη του θύματος που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της. Με την κοπέλα η 17χρονη διασκέδαζε μαζί σε νυχτερινά μαγαζιά της Γλυφάδας και του Ωρωπού προτού καταλήξουν, όπως καταγγέλλει, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2021 στο σπίτι του Σεμέδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα