
H Amazon προγραμματίζει να προσλάβει 55.000 εργαζόμενους τους επόμενους μήνες. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από το ένα τρίτο του δυναμικού της Google (βάσει των στοιχείων μέχρι τέλος Ιουλίου) και περίπου όλων των εργαζομένων της Facebook.
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο κολοσσός διαδικτυακών πωλήσεων, την ίδια ημέρα κατά την οποία η ανταγωνίστριά του στον διαδικτυακό λιανεμπόριο Walmart, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στελεχώσει τα κέντρα διανομής της με ακόμη 20.000 εργαζόμενους.
Πρόκειται για τις πρώτες τόσο μαζικές προσλήψεις υπό τον νέο CEO της Amazon Άντι Τζέισι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Ιούλιο από τον Τζεφ Μπέζος.
Οι περισσότερες από τις νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε θέσεις εταιρικές και σε τεχνολογικά πόστα, ώστε να μπορεί η εταιρεία να ανταποκριθεί στη ζήτηση που διαμορφώνεται στο λιανεμπόριο, στις απαιτήσεις της διαφήμισης και στις υπηρεσίες cloud που πήραν ιδιαίτερη ώθηση στη διάρκεια της πανδημίας.
Οι νέες προσλήψεις θα αυξήσουν το εταιρικό και τεχνολογικό προσωπικό της εταιρείας το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περίπου 275.000, κατά 20%, ανέφερε η εταιρεία.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 40.000 εργαζομένους, ως εταιρικό και τεχνολογικό προσωπικό, καθώς και δεκάδες χιλιάδες σε ωριαίες θέσεις.
Οι υπόλοιπες 15.000 προσλήψεις θα γίνουν στον Καναδά, στη Γαλλία, στην Ιταλία, την Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ινδία και στην Ιαπωνία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των 55.000 προσλήψεων θα αφορά νέα εργασιακά αντικείμενα και όχι κάλυψη θέσεων που υπάρχουν ήδη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Latest News

Οι δασμοί στα εισαγόμενα φάρμακα θα αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ κατά 51 δισ. δολ. ετησίως
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2023 φαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο την Ευρώπη

Πρώην υπάλληλος της Adidas διεκδικεί 6,2 εκατ. μετά από καταγγελία για ρατσιστική διάκριση
Η πρώην εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Adidas δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την καταγγελία της

Δημοσκόπηση Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος για τους δασμούς

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο