Δύο νέα προγράμματα λάνσαρε η Amazon, σύμφωνα με το CNBC, στην προσπάθειά της να εφαρμόσει το μοντέλο κυκλικής οικονομίας, ώστε να σταματήσει να καταστρέφει όσα προϊόντα επιστρέφονται από τους αγοραστές ή δεν πωλούνται από τις πλατφόρμες της.

Πριν από περίπου δύο μήνες, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ITV, ανέφερε ότι η Amazon καταστρέφει, κάθε χρόνο, εκατομμύρια από τα προϊόντα της, μεταξύ των οποίων smart τηλεοράσεις, λάπτοπ, drone και πιστολάκια, τα οποία βρίσκονται στο απούλητο απόθεμά της σε μία από τις 24 αποθήκες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρετανοί νομοθέτες και υπέρμαχοι περιβαλλοντικών θεμάτων άσκησαν κριτική στην Amazon, ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δεσμεύτηκε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς αυτούς. Παράλληλα, η Greenpeace χαρακτήρισε ως «απληστία» τις πράξεις της Amazon, επισημαίνοντας πως το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό τους κόστος είναι «συγκλονιστικό».

Σε απάντησή της, η Amazon ισχυρίστηκε ότι προσπαθεί να επιτύχει τον στόχο μηδενικών αποβλήτων και ότι, πλέον, κανένα από τα προϊόντα της δεν καταλήγει σε χωματερές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ένα εκ των δύο αυτών προγραμμάτων, γνωστό ως “FBA Grade and Resell”, θα δώσει τη δυνατότητα σε τρίτες επιχειρήσεις να ξαναπουλούν τα προϊόντα που τους έχουν επιστραφεί στην Amazon ως «χρησιμοποιημένα». Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πρόκειται να επεκταθεί και στις ΗΠΑ, μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ, μέχρι τις αρχές του 2022, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία θα βρίσκονται μεταξύ των χωρών που θα υιοθετήσουν το πρόγραμμα.

Η εταιρεία δήλωσε, επίσης, ότι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, ονόματι “FBA Liquidations”, θα επιτρέπει στους εμπόρους να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα μεταπώλησης που τους δίνει η Amazon ώστε να μπορούν να ανακτήσουν ένα μέρος του κόστους αποθέματος από τα προϊόντα που έχουν επιστραφεί και το πλεονάζον απόθεμα.

Το πρόγραμμα “FBA Liquidations” έχει ξεκινήσει ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία και πρόκειται να επεκταθεί, μέσα στο μήνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΟΙ νέες, αυτές, ενέργειες αναμένεται να συμβάλλουν στη δημιουργία κυκλικής οικονομίας και να μειώσουν τις επιπτώσεις στον πλανήτη, ενώ θεωρείται ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις που πουλούν τα προϊόντα τους στην Amazon να μειώσουν τις δαπάνες τους και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή