H Amazon προγραμματίζει να προσλάβει 55.000 εργαζόμενους τους επόμενους μήνες. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από το ένα τρίτο του δυναμικού της Google (βάσει των στοιχείων μέχρι τέλος Ιουλίου) και περίπου όλων των εργαζομένων της Facebook.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο κολοσσός διαδικτυακών πωλήσεων, την ίδια ημέρα κατά την οποία η ανταγωνίστριά του στον διαδικτυακό λιανεμπόριο Walmart, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στελεχώσει τα κέντρα διανομής της με ακόμη 20.000 εργαζόμενους.

Πρόκειται για τις πρώτες τόσο μαζικές προσλήψεις υπό τον νέο CEO της Amazon Άντι Τζέισι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Ιούλιο από τον Τζεφ Μπέζος.

Οι περισσότερες από τις νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε θέσεις εταιρικές και σε τεχνολογικά πόστα, ώστε να μπορεί η εταιρεία να ανταποκριθεί στη ζήτηση που διαμορφώνεται στο λιανεμπόριο, στις απαιτήσεις της διαφήμισης και στις υπηρεσίες cloud που πήραν ιδιαίτερη ώθηση στη διάρκεια της πανδημίας.

Οι νέες προσλήψεις θα αυξήσουν το εταιρικό και τεχνολογικό προσωπικό της εταιρείας το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περίπου 275.000, κατά 20%, ανέφερε η εταιρεία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 40.000 εργαζομένους, ως εταιρικό και τεχνολογικό προσωπικό, καθώς και δεκάδες χιλιάδες σε ωριαίες θέσεις.

Οι υπόλοιπες 15.000 προσλήψεις θα γίνουν στον Καναδά, στη Γαλλία, στην Ιταλία, την Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ινδία και στην Ιαπωνία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 55.000 προσλήψεων θα αφορά νέα εργασιακά αντικείμενα και όχι κάλυψη θέσεων που υπάρχουν ήδη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή