Στο μικροσκόπιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει μπει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με το όνομα «M», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian».
Ο M, ή B.1.621, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία και κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο ενημέρωσης του διεθνούς οργανισμού για την πανδημία, η νέα παραλλαγή έχει μεταλλάξεις που υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια κατά της νόσου Covid- 19, όπως συνέβη με τη μετάλλαξη «Βήτα», ωστόσο, τόνισε ότι θα χρειαστούν περισσότερες μελέτες.
«Από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Κολομβία τον Ιανουάριο του 2021, υπήρξαν μερικά κρούσματα της μετάλλαξης «Mu» και μερικές μεγαλύτερες εστίες σε άλλες χώρες στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.
«Παρόλο που ο παγκόσμιος επιπολασμός της μετάλλαξης «Mu» μεταξύ των κρουσμάτων είναι κάτω από 0,1%, ο επιπολασμός στην Κολομβία (39%) και τον Ισημερινό (13%) αυξάνεται σταθερά», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφερόμενη στα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
«Η επιδημιολογία της μετάλλαξης «M» στη Νότιο Αμερική, ιδίως με τη συνύπαρξη της μετάλλαξης «Δέλτα», θα παρακολουθείται για τυχόν διαφοροποιήσεις», προσθέτει.
Μέχρι τώρα, υπήρξαν τέσσερις μεταλλάξεις του κορoνaϊού που προκαλούν ανησυχία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: η μετάλλαξη «Άλφα», που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ της Βρετανίας και εμφανίστηκε σε 193 χώρες, η μετάλλαξη «Βήτα» που έχει καταγραφεί συνολικά σε 141 χώρες , η μετάλλαξη «Γάμμα» σε 91 χώρες και η μετάλλαξη «Δέλτα» σε 170 χώρες.
Η μετάλλαξη «M» είναι η πέμπτη κατά σειρά στην οποία στρέφει το ενδιαφέρον του ο διεθνής οργανισμός, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα.
Latest News
Ανησυχούν για τη συνταξιοδότηση οι Έλληνες - Μόνο το 18% δηλώνει έτοιμο
Τι αναφέρει η έρευνα της NN Hellas για τη μακροζωία - Πώς την αντιμετωπίζουν
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Έσοδα 2,1 δισ. και 10 εκατ. εισιτήρια σε 149 παραστάσεις: Τα κέρδη ρεκόρ για την Τέιλορ Σουίφτ
Η Σουίφτ ολοκλήρωσε την περιοδεία με μια τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής στο Βανκούβερ του Καναδά.
Τζον Πόλσον: «Ελλάδα, οικονομία και τράπεζες έχουν πολύ ευνοϊκό μέλλον»
Ο αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εξηγεί που εδράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Γιατί επενδύσαμε σε Ελλάδα και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - Ο CEO της Masdar στον ΟΤ
Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, μιλάει αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής
Το αστρονομικό ποσό που πωλείται ένα θρυλικό βιολί
Ένα βιολί Στραντιβάριους 300 ετών θα μπορούσε να πουληθεί για ένα ρεκόρ 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία
Ευρωπαϊκός πέλεκυς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία (δημόσια και στρατιωτικά) σε προμηθευτές - Δεύτερη προσφυγή
Σε λειτουργία το Ταμείο Καινοτομίας του υπουργείου Υγείας από το 2025 - Οι στόχοι του
Απάντηση στην ανάγκη πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, των οποίων το κόστος είναι υψηλό, θέλει να δώσει το Ταμείο Καινοτομίας
Τι πυροδοτεί τις αναταράξεις στις τιμές ρεύματος; - Μιλά στον ΟΤ ο καθηγητής Παντελής Κάπρος
Τις θεμελιώδεις αιτίες που οδηγούν στην εκτόξευση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα αναλύει ο καθηγητής Π. Κάπρος