Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020, και την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα ακόμα σημάδι ότι η αγορά εργασίας στη χώρα βελτιώνεται σταδιακά από την περίοδο εμφάνισης της Covid-19, όπως ανέφερε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν σε 340.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου, σε σύγκριση με την εκτίμηση του Dow Jones για 345.000 αιτήσεις. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στις αρχικές αιτήσεις ανεργίας από τις 14 Μαρτίου 2020, όταν για πρώτη φορά ανήλθαν σε 256.000, λίγο πριν η πανδημία του κορωνοϊού προκαλέσει ιστορική αύξηση στα επιδόματα ανεργίας.

Το επίπεδο των αρχικών αιτήσεων για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Αυγούστου αναθεωρήθηκε κατά 1.000, σε 354.000.

Συνολικά συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας 2,75 εκατομμύρια άνεργοι, ένας αριθμός μειωμένος κατά 160.000 από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Η μείωση του αριθμού συτού αντιπροσωπεύει επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η εποχή του Covid.

Λήγουν τη Δευτέρα τα ομοσπονδιακά επιδόματα

Οι οικονομολόγοι, που αναζητούν ακόμη πιο ισχυρή δημιουργία θέσεων εργασίας, σημείωσαν ότι τα ομοσπονδιακά επιδόματα ανεργίας, ένα δίχτυ ασφαλείας για όσους έχασαν τη δουλειά τους στη χειρότερη περίοδο της πανδημίας, πρόκειται να λήξουν τη Δευτέρα. Άλλοι σημείωσαν ότι με τα δημόσια σχολεία να ανοίγουν στις ΗΠΑ, οι γονείς ενδέχεται να μπορούν να επιστρέψουν τελικά στο γραφείο.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις των ανέργων έρχονται μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση της πολύ σημαντικής μηνιαίας έκθεσης θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, μια λεπτομερή ενημέρωση που η Federal Reserve χρησιμοποιεί ως δείκτη για την ευρύτερη αγορά εργασίας των ΗΠΑ και τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ πρόσθεσαν 720.000 μισθοδοσίες τον περασμένο μήνα και ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2% από 5,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή