Η Walmart ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς σε περισσότερους από 565.000 εργαζόμενους που απασχολεί σε καταστήματά της στις ΗΠΑ κατά τουλάχιστον 1 δολάριο την ώρα, καθώς η πολύ σημαντική περίοδος αγορών για τις γιορτές ξεκινά εν μέσω μιας έντονης εργασιακής κρίσης σε όλη τη χώρα.

Η εορταστική περίοδος αγορών των ΗΠΑ – αξίας σχεδόν 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι – σηματοδοτεί την πιο σημαντική περίοδο του χρόνου για τα καταστήματα, καθώς τότε πραγματοποιείται η πλειοψηφία των ετήσιων πωλήσεών τους. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος περιλαμβάνει σημαντικούς σταθμούς για το λιανεμπόριο, όπως τη Black Friday, την Cyber Monday και τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά.

Προσλήψεις χιλιάδων προσωρινών υπαλλήλων

Οι έμποροι λιανικής προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες προσωρινούς εργαζομένους σε όλη τη χώρα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το πλήθος των πελατών που θα επισκεφθούν τα καταστήματα διά ζώσης αλλά και διαδικτυακά, πληρώνοντας ανταγωνιστικούς μισθούς και προσφέροντας διάφορα οφέλη. Πέρυσι, για παράδειγμα, ο μεγάλος ανταγωνιστής Target δημιούργησε ένα συγκεκριμένο πλάνο όσον αφορά την προστασία της υγείας των εργαζομένων της έναντι του κορωνοϊού και πλήρωσε στους εργαζόμενους 15 δολάρια την ώρα, έναντι 13 δολαρίων την ώρα το 2019.

Αλλά η έλλειψη εργαζομένων σε εθνικό επίπεδο λόγω της πανδημίας έχει ανησυχήσει τις εταιρείες λιανικής πώλησης, που φοβούνται ότι δεν θα έχουν αρκετούς εργαζόμενους σε καταστήματα και αποθήκες για να αντιμετωπίσουν τις επιπλέον πωλήσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα καταστήματα.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους εμπόρους λιανικής πώλησης στην περίοδο των εορτών θα είναι πώς θα διασφαλίσουν ότι θα έχουν τον απαιτούμενο αριθμό πωλητών και εργαζόμενων σε καταστήματα και αποθήκες ώστε να ικανοποιήσουν τη ζήτηση», δήλωσε ο Γκρεγκ Πόρτελ, συνεργάτης της διεθνούς εταιρείας καταναλωτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Kearney.

Τρίτη αύξηση σε ένα έτος

Με την τρίτη αύξηση μισθών τον τελευταίο χρόνο, ο μέσος ωριαίος μισθός της Walmart στις ΗΠΑ είναι τώρα 16,40 δολάρια, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Φέρνερ, σε επιστολή του προς το προσωπικό. Ο μέσος ωριαίος μισθός για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο είναι 14,87 δολάρια, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στα εξωτερικά τμήματα, το τμήμα τροφίμων και αναλώσιμων και το γενικό εμπόριο της Walmart θα λάβουν τους υψηλότερους μισθούς, από τις 25 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Φέρνερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή