Μικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με την αγορά να προσπαθεί να διαγνώσει την επίδραση που μπορεί να έχουν τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν στην πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,27% στις 35.349,11 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,13% στις 4.531,01 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,08%, στις 15.343,50 μονάδες.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι στην αμερικανική οικονομία δημιουργήθηκαν μόνο 235.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αριθμός που απέχει πολύ από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Οι προβλέψεις όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Dow Jones ήταν για 750.000 θέσεις εργασίας και μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 5,2%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είχε δηλώσει ότι η βελτίωση στην αγορά εργασίας αποτελεί προαπαιτούμενο για την έναρξη του tapering, δηλαδή της μείωσης του ρυθμού αγοράς τίτλων.

Πλέον αυτό τίθενται εν αμφιβόλω, καθώς εγείρονται ερωτήματα για το πόσο γρήγορα θα καταφέρει η αμερικανική οικονομία να καλύψει το έδαφος που έχασε στη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street