Τέσσερα διυλιστήρια πετρελαίου στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ μπήκαν σε διαδικασία επανεκκίνησης από χθες Σάββατο, αφού ο τυφώνας Άιντα έκλεισε τα περισσότερα διυλιστήρια στην πολιτεία, ενώ πέντε δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία τους.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, και τα τρία διυλιστήρια πετρελαίου στην περιοχή Μπατόν Ρουζ και ένα κοντά στη Νέα Ορλεάνη ξεκίνησαν τη διαδικασία επανεκκίνησης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Αυτά τα τέσσερα διυλιστήρια αντιπροσωπεύουν τα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια της συνολικής ημερήσιας παραγωγής των διυλιστηρίων των ΗΠΑ.

Η Marathon Petroleum Corp ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στο διυλιστήριό της με τα 578.000 βαρέλια ημερησίως στο Γκάριβιλ της Λουιζιάνα, το μεγαλύτερο διυλιστήριο της πολιτείας, βρισκόταν στα πρώτα στάδια της επανεκκίνησης.

Η Exxon Mobil Corp’s είχε επίσης ξαναρχίσει τη λειτουργία του διυλιστηρίου Baton Rouge, ημερήσιας παραγωγής 520.000 βαρελιών.

Για την πλήρη αποκατάσταση της πλήρους δυναμικότητας των διυλιστηρίων θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες, όπως επισημαίνει το Reuters.

Τα διυλιστήρια χρειάζονται περισσότερες ημέρες για να ξαναρχίσουν τη δραστηριότητά τους σε σχέση με τις προηγούμενες καταιγίδες λόγω των διακοπών ρεύματος και προβλημάτων στην υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η ισχύς έχει αποκατασταθεί σε επτά από τα διυλιστήρια που έχουν πληγεί από την Παρασκευή, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας.

Τα πέντε διυλιστήρια που παραμένουν κλειστά στη Λουιζιάνα αντιπροσωπεύουν παραγωγή περίπου ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα ήτοι το 6% της συνολικής ικανότητας διύλισης των ΗΠΑ, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.

Τα χρονοδιαγράμματα επανεκκίνησης στη Νέα Ορλεάνη ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο λόγω πλημμυρών και συνεχιζόμενων προβλημάτων στην τροφοδοσία, επισημαίνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή