Αναμενόμενα ήταν καθώς φάνηκε από την αντίδραση στο ελληνικό χρηματιστήριο τα στοιχεία για το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους, τα οποία έδειξαν αύξηση κατά 3,4%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2021, ενώ σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 16,2%.

Επί της ουσίας το ΧΑ επιβεβαίωση τη σωστή μέχρι τώρα ανάγνωση των πρόδρομων δεικτών, ενώ το πρώτο σχόλιο των αναλυτών στο ot.gr είναι ότι προφανώς η ανάκαμψη αποτυπώθηκε στην κίνηση της αγοράς από τα μέσα Ιουλίου, ήτοι από τα χαμηλά των 830 μονάδων.

Έτσι, εν μέσω μοιρασμένων προσήμων ο γενικός δείκτης παραμένει στη ζώνη των 910-915 μονάδων, με τη διακύμανση αυτήν την ώρα μόλις στο 0,02% και τον τζίρο να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ μετά από δύο ώρες συνεδρίασης. Πάντως, πέραν από το ΑΕΠ, ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να απορροφά κεφάλαια από μια αγορά που ήδη πάσχει από νέους επενδυτές. Σήμερα η Eurobank εκδίδει ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις του ot.gr να αναφέρουν ότι η τράπεζα μπορεί να πετύχει κόστος ακόμη και κάτω από το 2%.

Επίσης, την Πέμπτη αναμένεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική και ενδεχομένως να κάνει και κάποιες αλλαγές στην αγορά περιουσιακών στοιχείων στα πλαίσια στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Και δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που αναμένουν τις αποφάσεις για να τοποθετηθούν.

Σε επίπεδο τίτλων οι διακυμάνσεις είναι ελεγχόμενες, αλλά και ευμετάβλητες. Οι ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη κοντά στο 1%, ενώ θετικά συμβάλουν οι Motor Oil, ΕΛΧΑ και Λάμδα. Στον αντίποδα, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ δέχονται πιέσεις συγκρατώντας την αγορά χαμηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών