Έντονη μεταβλητότητα, εύθραυστα πρόσημα και αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους είναι τα τρία χαρακτηριστικά των συναλλαγών σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται και πάλι στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό του, δεν μπορεί να μεταβάλει το αρνητικό πρόσημο του γενικού δείκτη.

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει βέβαια στη ζώνη των 910-915 μονάδων και σήμερα, μετά το χθεσινό αδύναμο στοπ στο πτωτικό σερί του, όπως βρίσκεται αυτήν την ώρα με απώλειες 0,27%, με τους επιμέρους δείκτες του να είναι στην πλειονότητά τους σε αρνητικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με την αγορά να αναμένει την «ακτινογραφία» της ανάπτυξης του β’ τριμήνου του έτους. Άλλωστε, ένα διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενο, δεδομένης της σύγκρισης με το αντίστοιχο β’ 3μηνο του 2020, ωστόσο το εύρος της μεταβολής θα δώσει μια γεύση για την πορεία της οικονομίας στο έτος, και ως εκ τούτου ενός μεγαλύτερου δημοσιονομικού χώρου για το προσεχές κυβερνητικό “καλάθι” ελαφρύνσεων.

Πάντως, πέραν από το ΑΕΠ, ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να απορροφά κεφάλαια από μια αγορά που ήδη πάσχει από νέους επενδυτές. Σήμερα η Eurobank εκδίδει ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις του ot.gr να αναφέρουν ότι η τράπεζα μπορεί να πετύχει κόστος ακόμη και κάτω από το 2%.

Σε επίπεδο τίτλων αυτό που προβληματίζει είναι το -1,33% των Ελληνικών Πετρελαίων, με τον τίτλο να εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες έντονη δραστηριότητα αλλά και μεγάλες διακυμάνσεις.

Οι υπόλοιποι όμως τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται με περιορισμένες μεταβολές, με μόνες τις Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς να έχουν υψηλότερο όγκο, ήτοι σε τριψήφιες χιλιάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών