Οι ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα στην υπεράκτια παραγωγή ενέργειας των ΗΠΑ, τον καθιστά ως έναν από τις δαπανηρές κακοκαιρίες από το 2005, όταν η παραγωγή είχε διακοπεί για για μήνες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και ιστορικά αρχεία.

Όπως επισημαίνει το Reuters, οι άνεμοι που σάρωναν τα πάντα στο πέρασμά τους, πνέοντας με ταχύτητες 240 χλμ/ώρα διέκοψαν την περισσότερη υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για περισσότερο από μία εβδομάδα και προκάλεσαν ζημιές στις πλατφόρμες και τις χερσαίες εγκαταστάσεις υποστήριξης. Περίπου το 79% της υπεράκτιας παραγωγής πετρελαίου της περιοχής παραμένει κλειστή και 79 πλατφόρμες παραγωγής δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει.

Σωρευτικά 17,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου έχουν χαθεί από την αγορά, με το κλείσιμο να αναμένεται να συνεχιστεί για εβδομάδες. Σύμφωνα με αναλυτές της ενέργειας, ο Άιντα θα μπορούσε να μειώσει τη συνολική παραγωγή των ΗΠΑ κατά 20 με 30 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι απώλειες μειώνουν τις αμερικανικές εξαγωγές σε μια εποχή που οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται στα περίπου 70 δολάρια το βαρέλι λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών του ΟΠΕΚ+ και των προσδοκιών της αγοράς για ζήτηση.

Περίπου το 79% του πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού και το 78% του φυσικού αερίου παρέμενε εκτός λειτουργίας την Τρίτη, εννέα ημέρες αφότου ο τυφώνας έπληξε τις ακτές του Κόλπου, προκαλώντας ζημιές σε πλατφόρμες και διυλιστήρια.

Οι τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα το 2005 παραμένουν το μεγαλύτερο πλήγμα στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της ακτής του Κόλπου. Οι συνεχόμενες καταιγίδες προκάλεσαν απώλειες στην παραγωγή που συνεχίστηκαν για μήνες, αφαιρώντας περίπου 162 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για τρεις μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή