Οι κενές θέσεις εργασίας ξεπέρασαν τους ανέργους κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια τον Ιούλιο, με τις εταιρείες να αγωνίζονται να βρουν εργαζόμενους για να καλύψουν τις ελλείψεις, σε ένα από τα παράδοξα φαινόμενα που δημιούργησε η πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Εργασίας, οι κενές θέσεις ανήλθαν σε  10,9 εκατομμύρια, αριθμός κατά πολύ υψηλότερος από την πρόβλεψη για 9,9 εκατομμύρια και το σύνολο του Ιουνίου που ανήλθε σε 10,18 εκατομμύρια.

Στον αντίποδα ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούσαν δουλειά τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε 8,7 εκατ.

Οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν κατακόρυφα τον Αύγουστο, με τις μισθοδοσίες να αυξάνονται μόλις κατά 235.000 , ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων μειώθηκε στα 8,4 εκατομμύρια.

Το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας έναντι του συνολικού εργατικού δυναμικού αυξήθηκε στο 6,9% τον Ιούλιο, από 6,5% τον προηγούμενο μήνα και 4,6% πριν από ένα χρόνο.

Από τη σκοπιά της βιομηχανίας, το ποσοστό αυξήθηκε στο 10,7% από 10,2% στον κρίσιμο τομέα αναψυχής και φιλοξενίας.

Οι χρηματοοικονομικές δραστηριότητες σημείωσαν επίσης μεγάλη άνοδο, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 5,8% από 3,8%, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 200.000 νέες διαθέσιμες θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ποσοστό των προσλήψεων μειώθηκε στο 4,5%από 4,7%, ενώ το ποσοστό αποχώρησης, που θεωρείται βαρόμετρο της εμπιστοσύνης των εργαζομένων, ήταν αμετάβλητο στο 2,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή