Το πλειοψηφικό πακέτο του 75% της πλατφόρμας πληρωμών της Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να εξαγοράσει η JP Morgan, κρατώντας, ωστόσο, κλειστά τα χαρτιά της για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός προσδοκά ότι η συμφωνία θα δώσει ώθηση στα σχέδιά της για επέκταση στο πεδίο των ψηφιακών πληρωμών και για την είσοδό της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην πορεία, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν την πλατφόρμα της Volkswagen ώστε να καλύψουν αγορές και εκτός του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναφέρει το CNBC.

«Σκοπεύουμε να στηριχτούμε στην καινοτόμο βάση της Volkswagen Financial Services στην υπάρχουσα πλατφόρμα και να εφαρμόσουμε την εξειδίκευσή μας στις πληρωμές, ώστε να ανταποκριθούμε στις εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών στον χώρο των αυτοκινήτων και όχι μόνο», δήλωσε ο Σαχρόκ Μοϊνιάν, από την JP Morgan.

Η Volkswagen επιδιώκει μια συμφωνία για τον κλάδο των ψηφιακών πληρωμών εδώ και αρκετό καιρό. Ο βραχίονας πληρωμών της εταιρείας ιδρύθηκε στο Λουξεμβούργο το 2017. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους πελάτες της μεταξύ άλλων να αγοράζουν και να νοικιάζουν αυτοκίνητα και να πληρώνουν για κάρτες στάθμευσης και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, μεταξύ άλλων.

Τα νέα, πάντως, δεν έδωσαν κάποια ώθηση στην τιμή της μετοχής της Volkswagen, η οποία υποχώρησε πάνω από 2% σήμερα, εν μέσω μεγάλης πτώσης στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το τμήμα πληρωμών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα τεθεί υπό τον έλεγχο της επιχείρησης πληρωμών χονδρικής της JP Morgan.

Η συναλλαγή αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή