Ναύλωση ρεκόρ στην αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πέτυχε η Euroseas, του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ένα από τα πλοία της, το containership Synergy Oakland, μεταφορικής ικανότητας 4.250 teu και κατασκευής 2009, ναυλώθηκε για διάστημα 60- 85 ημερών, με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα μεταξύ 195.000 και 202.000 δολαρίων την ημέρα, ανάλογα με το πότε θα παραδοθεί το πλοίο στο ναυλωτή.

Τα έσοδα από τη συμφωνία αναμένεται να διαμορφωθούν σε 12 έως 17 εκατ. δολάρια. Η νέα ναύλωση θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου 2021, όταν το πλοίο θα απελευθερωθεί από την υφιστάμενη ναύλωση.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα ναύλωση για το M/V Synergy Oakland για περίπου δύο έως τρεις μήνες με ημερήσιο ναύλο περίπου 200.000 δολαρίων την ημέρα. Αυτός είναι ο υψηλότερος ναύλος που έχει επιτευχθεί ποτέ από οποιοδήποτε πλοίο του στόλου μας και ένας από τους υψηλότερους που έχει επιτευχθεί ποτέ στον κλάδο μας. Η νέα ναύλωση εξασφαλίζει τουλάχιστον 12 εκατ. δολάρια εσόδων σε διάστημα δύο μηνών και, ενδεχομένως, έως και 17 εκατ. δολ.  εάν επιλεγεί η μέγιστη περίοδος της ναύλωσης από τον ναυλωτή.

Σημειώνεται ότι προχθές η Euroseas ανακοίνωσε και την αγορά ενός containership μεταφορικής ικανότητας 1.740 teu, έτους ναυπήγησης 2006, αντί 25,5 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο αγοράσθηκε από την Lomar Shipping και θα απασχοληθεί με τριετή ναύλωση για περίπου  26.700 δολ ανά ημέρα σε ναυλωτή πρώτης κατηγορίας. Mε την προθήκη του πλοίου αυτού, ο στόλος της Euroseas φτάνει τα 15 containerships, ενώ έχει και δύο υπό ναυπήγηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά