Στην παραγγελία μέχρι έξι δεξαμενοπλοίων Aframax διπλού καυσίμου προχώρησε η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daehan.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μετά το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η παραγγελία αφορά αρχικά τέσσερα δεξαμενόπλοια με option για την ναυπήγηση δυο ακόμη σε μία τιμή στην περιοχή των 75 εκατ. δολ. το ένα σύμφωνα πάντα με ναυλομεσιτικούς οίκους.

Μιλώντας με τους αναλυτές στα τέλη Ιουνίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ, κ. Νίκος Τσάκος, είχε επιβεβαιώσει ουσιαστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τις συζητήσεις με την πετρελαϊκή εταρεία Equinor για την ναυπήγηση dual fuel aframax τα οποία θα ναύλωνε η ΤΕΝ στην εν λόγω εταιρεία.

Ο κ. Τσάκος επανειλημμένως στο παρελθόν έχει συνδέσει ενδεχόμενες νέες παραγγελίες της ΤΕΝ με την ύπαρξη συμβάσεων ναύλωσης αυτών των πλοίων με μεγάλους πελάτες της ναυτιλιακής εταιρείας, καθώς θεωρεί ότι διαφορετικά πλήττεται ο κλάδος των δεξαμενοπλοίων από την υπερπροσφορά μεταφορικής ικανότητας.

Επίσης, όπως τόνισε τότε, ο κ. Τσάκος, η δομή της ναυτιλιακής βιομηχανίας αλλάζει και αποκάλυψε ότι ειδική επιτροπή υπό τον πρώην επικεφαλής του ΙΜΟ κ Ευθύμιο Μητρόπουλο έχει συσταθεί από την ΤΕΝ προκειμένου να διερευνήσει τι είδους πλοία (καύσιμα, κινητήρας)  θα επικρατήσουν στο μέλλον για να παραγγείλει και η εταιρεία τα ανάλογα.

Η TEN στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021 κατέγραψε μειωμένα έσοδα, λόγω πτώσης των ναύλων στο κλάδο, στα  139,013 εκατ. δολ. από 178,899 εκατ. δολ. έναν χρόνο πριν και ζημίες ύψους 4,822 εκατ. δολ. έναντι κερδών ύψους 21,221 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Να σημειωθεί πάντως ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2020 οι ζημίες που κατέγραψε η ΤΕΝ ήταν υψηλότερες, στα 29,6 εκατ. δολ.

Η Tsakos Energy Navigation (TEN), ελέγχει ένα στόλο από 64 δεξαμενόπλοια και τρία πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά