Να χάνει και πάλι τα επίπεδα των 900 μονάδων δείχνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς αν και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας (PEPP) ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες, οι αγοραστές αναδιπλώθηκαν υπό το φόβο μιας πρόωρης άρσης της στήριξης της οικονομίας από τη Φρανκφούρτη.

Έτσι, από τα επίπεδα των 900-902 μονάδων που κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης πλέον υποχωρεί στις 896 μονάδες με απώλειες κοντά στο 1%, με τις πιέσεις να εξαπλώνονται σε μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό.

Εντούτοις, οι πέντε προσυμφωνημένες πράξεις στη μετοχή της Eurobank, 13,2 εκατ. τεμαχίων συνολικής αξίας 16 εκατ. ευρώ, έχουν ανεβάσει το ύψος του τζίρου, με τις καθαρές συναλλαγές να είναι πιο χαμηλά.

Πάντως, αυτό που μεταφέρεται από τα desk στον ot.gr, είναι ότι η ΕΚΤ με μία στοχευμένη φράση για «μετριοπαθή χαμηλότερο ρυθμό» αγοράς ομολόγων, διατηρεί την ευελιξία της για το ύψος των αγορών τίτλων, αφήνοντας ένα παράθυρο σε δικαιοδοσίες που μπορεί να δεχτούν τις πιέσεις των επενδυτών. Ανάμεσα σε αυτές δεν αποκλείεται να βρεθεί και η Ελλάδα, με την μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών 10ετών ομολόγων, στο 0,82% να αποτυπώνει αυτήν την εκτίμηση.

Ωστόσο, σε επίπεδο τίτλων, αν και η επιδείνωση στο ταμπλό δεν είναι τόσο μεγάλη, η διεύρυνση των απωλειών της Coca Cola στο 4,07% επιδρά σαφώς καταλυτικά. Όπως άλλωστε και το -2,36% των Ελληνικών Πετρελαίων και το -2,18% της ΓΕΚ Τέρνα, αλλά και τις πιέσεις που δέχονται οι Πειραιώς και Eurobank.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες