Το δίλημμα «εμβολιασμός ή απόλυση» μελετά να θέσει προς τους εργαζομένους της η Royal Dutch Shell, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα του εκτελεστικού συμβουλίου του πετρελαϊκού κολοσσού.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, που διέρρευσε στον Τύπο, στους εργαζομένους στις παράκτιες πλατφόρμες και σε απομακρυσμένες περιοχές θα δοθεί κατά προτεραιότητα η επιλογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με βάση και τα κριτήρια διαθεσιμότητας των εμβολίων στις συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ. Κι αυτό διότι, στις περιοχές αυτές, οι εργαζόμενοι δουλεύουν και ζουν μαζί όλη μέρα, ενώ ειδικά στις πλατφόρμες, η τήρηση των αποστάσεων είναι πρακτικά αδύνατη. Όμως, σταδιακά όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πίεση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Για το προσωπικό που αρνείται να συμμορφωθεί, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάθε λογική προσπάθεια για να αποφύγουμε να τερματίσουμε τη συνεργασία μας, αλλά τελικά δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή (από την απόλυση)» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Μόλις τον περασμένο μήνα και πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Hess και η Chevron ανακοίνωσαν πως θα απαιτήσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε συγκεκριμένες περιοχές και εγκαταστάσεις, όπως στον Κόλπο του Μεξικού, αν και είχαν αποφύγει να διευκρινίσουν τι θα γίνει με τους αρνητές.

Προ μηνών μελέτη του Carnegie Mellon University έδειξε πως υπάρχει αυξημένη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια από τους εργαζόμενους στον ενεργειακό κλάδο που έφτανε στο ποσοστό του 46,4%, ποσοστό που καθιστούσε τους εργαζομένους στο χώρο ανάμεσα στους πιο επιφυλακτικούς μαζί με τους εργαζομένους στα ορυχεία και τις κατασκευές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή