Πιθανόν αντιμέτωπη με δικαστική έρευνα για την αποτυχία των αρχών να διαχειριστούν αποτελεσματικά την πανδημία είναι πιθανόν να βρεθεί η πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ανιές Μπουζίν.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και γαλλικά media, που επικαλούνται δικαστικές πηγές, πρόκειται αύριο να παρουσιαστεί ενώπιον το ειδικού δικαστηρίου του Cour de Justice de la Republique, που διαχειρίζεται πιθανές παρατυπίες υπουργών και να απαντήσει σε ερωτήματα για τους χειρισμούς της κατά την έναρξη της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως η Μπουζίν παραιτήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2020, προκειμένου να διεκδικήσει –δίχως επιτυχία- τη δημαρχεία του Παρισιού για λογαριασμό του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν. Όμως, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε στο υπουργείο μόνο κατά την έναρξη της πανδημίας, ουσιαστικά τα πρώτα βήματα αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού μπορεί να υπήρξαν καθοριστικά για την εξέλιξη της κρίσης τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον αρχι-εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, το ανώτατο δικαστήριο έχει λάβει «χιλιάδες» καταγγελίες και επιστολές διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης από την πανδημία. Αν και η… καμπάνα δεν χτυπά μόνο για την κυρία Μπουζίν, αλλά και για άλλους ακόμη κορυφαίους υπουργούς. Κάποιες από τις καταγγελίες έχουν απορριφθεί, αλλά έτερες παραμένουν υπό διερεύνηση.

Η έκβαση της αυριανής διαδικασίας για την πρώην υπουργό και το πόσο πειστική θα αποδειχτεί στα ερωτήματα που θα δεχτεί, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο θα βρεθεί αντιμέτωπη τελικά με μια δικαστική έρευνα και δίωξη για το ρόλο της στην εξέλιξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».