Με μεικτά πρόσημα τελικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τη γαλλική αγορά να δείχνει αδύναμη να ακολουθήσει το επιφυλακτικά θετικό κλίμα των άλλων δεικτών, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας, ενώ η οικονομία αποδεδειγμένα ανακάμπτει.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,3% και σε επίπεδο εβδομάδας παρέμεινε στο κόκκινο. Στο επίκεντρο ήταν οι κλάδοι κοινής ωφελείας , που έχασαν 1,2%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 0,9%. Ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,07% στις 7.029 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη έχασε 0,09% στις 15.609 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 0,31% στις 6.663 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι Ευρωπαίοι επενδυτές προσπάθησαν να αποτιμήσουν σε βάθος χρόνου την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιβραδύνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP, ως απάντηση στον υψηλότερο πληθωρισμό και την ισχυρότερη αύξηση του ΑΕΠ σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Και σε αυτήν την εξίσωση, συνολικά η απόφαση της ΕΚΤ σημαίνει ότι η οικονομία ανακάμπτει και ότι η επίδραση της παραλλαγής Δέλτα στην κοινότητα είναι μικρότερη από ότι αναμενόταν.

Στα μάκρο της ημέρας, η βρετανική οικονομία αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Ιούλιο, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Delta του Covid-19 επιβράδυνε την οικονομική δραστηριότητα μετά την χαλάρωση των μέτρων αποκλεισμού.

Επίσης, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στη Γερμανία αυξήθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές