Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του «μαύρου χρυσού» σήμερα, καθώς στις ΗΠΑ η προσφορά είναι ακόμα περιορισμένη λόγω του περάσματος του τυφώνα Ida ενώ η τηλεφωνική συνομιλία-μετά από 5 μήνες – των Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ για το πλαίσιο του εμπορικού ανταγωνισμού έδωσε ώθηση στις επενδύσεις με μεγαλύτερο ρίσκο.

Περίπου τα 3/4 της υπεράκτιας παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού – 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως-  παραμένει εκτός λειτουργίας από τα τέλη Αυγούστου.Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η τιμή του  Brent αυξήθηκε κατά 1,40 δολάρια ή 2% και διαμορφώθηκε στα 72,85 δολάρια. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώθηκε στα 69,68 δολάρια, αυξημένο κατά 1,56 δολάρια ή 2,3%.

Το Brent οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με οριακά κέρδη, ενώ από την αρχή του χρόνου η τιμή του έχει σημειώσει άνοδο που αγγίζει το 40%, λόγω της μείωσης της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ  και της ανάκαμψης της ζήτησης από την πανδημία.

Την Πέμπτη, και τα δύο συμβόλαια αργού πετρελαίου είχαν υποχωρήσει περισσότερο από 1%, μετά την ανακοίνωση της Κίνας «πώς η χώρα προχώρησε για πρώτη φορά σε χρήση των μέχρι τώρα ανέγγιχτων στρατηγικών της αποθεμάτων, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος είναι «να μειωθεί η πίεση που ασκείται από τις αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών». 

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι αναθεωρήσεις των προοπτικών ζήτησης πετρελαίου για το 2022 από τον ΟΠΕΚ και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας και εάν η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα καθυστερεί την πλήρη επιστροφή στα επίπεδα ζήτησης του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης