Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων των εταιρειών στις ΗΠΑ και την υποβολή τους σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση θα ζητήσει η κυβέρνηση Τραμπ, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα μέτρα την Πέμπτη το απόγευμα, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο της απόλυσης των μη εμβολιασμένων υπαλλήλων, ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Στο πλαίσιο ενός σχεδίου που θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εργασίας, οι μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με 100 ή και περισσότερους υπαλλήλους θα πρέπει, έπειτα από εντολή Μπάιντεν, να υποχρεώσουν τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν ή να κάνουν τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα. Το εν λόγω μέτρο θα επηρεάσει τουλάχιστον 80 εκατ. άτομα στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν υποχρεώνει τους δημόσιους υπαλλήλους στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ενώ, παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα υποχρεούνται να υποβάλλουν συχνά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και να φορούν μάσκα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν εντός των επόμενων 75 ημερών, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ θα υπάρχει και το ενδεχόμενο της απόλυσης, σε περίπτωση που συνεχίσουν να αρνούνται να εμβολιαστούν.

Παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανεμβολιάστοι, τα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ παραμένουν σημαντικά χαμηλά σε σχέση με της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξέφρασε την αγανάκτησή της σχετικά με τη διστακτικότητα απέναντι στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι η άρνηση μερικών κοστίζει σε όλους.

Τέλος, παράλληλα με τα αυστηρότερα μέτρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητάει από τους μεγάλους χώρους ψυχαγωγίας, όπως τα γήπεδα ή τις αίθουσες συναυλιών, να ζητούν από τους πελάτες είτε τη βεβαίωση εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα δαπανήσει σχεδόν δύο δισ. δολάρια για να αγοράσει 280 εκατ. rapid test για χώρους όπου ο κορωνοϊός είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί, όπως οι οίκοι ευγηρίας, οι ξενώνες αστέγων ή οι φυλακές

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους