Η CMA CGM μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες liners παίρνει την απόφαση να σταματήσει όλες τις αυξήσεις των ναύλων στην spot αγορά (spot rates) μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Ο Όμιλος, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, δίνει προτεραιότητα στη μακροχρόνια σχέση του με τους πελάτες μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η CMA CGM αποδίδει τις μεγάλες αυξήσεις στους ναύλους των containers στην συμφόρηση που έχει καταγραφείς τα λιμάνια και στην ανισορροπίας μεταξύ της ζήτησης και της αποτελεσματικής ικανότητας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης εκτιμά ότι οι αυξήσεις στους ναύλους θα συνεχισθούν τους επόμενους μήνες, ωστόσο ο γαλλικός ναυτιλιακός όμιλος αποφάσισε να θέσει σε αναστολή  περαιτέρω αυξήσεις των ναύλων για όλες τις υπηρεσίες που λειτουργούν με τις μάρκες του (CMA CGM, CNC, Containerships, Mercosul, ANL, APL).

Η CMA CGM τονίζει  ακόμη ότι επενδύει στην ενίσχυση της προσφοράς υπηρεσιών της. Ο Όμιλος αύξησε τη χωρητικότητα του στόλου που διαχειρίζεται κατά 11% από τις 31 Δεκεμβρίου 2019, μέσω της προσθήκης νέων πλοίων και την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων. Τους τελευταίους 15 μήνες, ο Όμιλος αύξησε επίσης τον στόλο εμπορευματοκιβωτίων του κατά 780.000 TEU.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα