Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη πως πρόκειται να διαθέσει στο λιανικό εμπόριο τα πρώτα μοντέλα τηλεοράσεων με την επωνυμία της.

Θα υπάρξουν δύο εκδόσεις – η πιο ακριβή σειρά Amazon Fire TV Omni Series και η πιο προσιτή Amazon Fire TV 4-Series- η κάθε μία διαθέσιμη σε διφορετικά μεγέθη.

Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, αναμένεται να διατεθούν τον Οκτώβριο σε τιμές που θα κυμαίνονται από 369,99 έως 1.099,99 δολάρια.

Μέχρι τώρα, η Amazon έχει διαθέσει streaming sticks που συνδέονται σε τηλεοράσεις και έχει συνεργαστεί με άλλους κατασκευαστές, όπως η Toshiba και η Insignia στις ΗΠΑ, για την κατασκευή τηλεοράσεων με το δικό της interface Amazon Fire, που προσφέρει φωνητικό έλεγχο και εύκολη πρόσβαση στο Amazon Prime βίντεο και άλλες υπηρεσίες streaming.

Ανταγωνιστές όπως η Roku και η Google ακολούθησαν παρόμοιο δρόμο με plug-in stick και συνεργασία με κατασκευαστές.

Αλλά η Amazon είναι η πρώτη από αυτές τις εταιρείες που κυκλοφόρησε τη δική της τηλεόραση.

Η εταιρεία δήλωσε στο CNBC ότι ήθελε να δημιουργήσει το δικό της σετ ώστε να ενσωματώσει καλύτερα το λογισμικό της Fire TV με τα φωνητικά χειριστήρια Alexa. Η ενέργεια αυτή δίνει επίσης στην Amazon την δύναμη να καθορίζει τις δικές της τιμές, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πλήξει τους ανταγωνιστές όπως το κατάφερε με τα tablet της Fire, τα οποία πωλούνται ασύγκριτα φθηνότερα σε σχέση με την τιμή των iPad της Apple.

Επιπλέον, προσφέρει στους χρήστες και τη ρύθμιση «frustration-free». Δηλαδή ανοίξτε το κουτί, ενεργοποιήστε την τηλεόραση και εφόσον έχετε συνδέσει οποιαδήποτε συσκευή Amazon στο Wi-Fi σας στο παρελθόν, θα συνδεθεί αυτόματα στο οικιακό σας δίκτυο.

Η Amazon σχεδιάζει επίσης να προσφέρει στους χρήστες των τηλεοράσεών της και τη δυνατότητα να ελέγχουν έξυπνες συσκευές στο σπίτι τους, όπως φώτα, κάμερες και θερμοστάτες, χρησιμοποιώντας έναν πίνακα ελέγχου λογισμικού που θα εμφανίζεται στην τηλεόραση.

Οι τηλεοράσεις θα πωλούνται στον ιστότοπο της Amazon και μέσω της Best Buy. Όλα τα μοντέλα θα υποστηρίζουν βίντεο 4K.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI