Η Facebook θέλει να αναπτύξει τα δικά της μικροτσίπ

Ένας από τους επεξεργαστές φέρεται να σχεδιάζεται ειδικά για χρήση σε υπολογιστές μηχανικής μάθησης, που χειρίζονται τον αλγόριθμο ελέγχου σχολίων για λογαριασμό της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Η Facebook θέλει να αναπτύξει τα δικά της μικροτσίπ

Φαίνεται ότι η Facebook είναι η τελευταία εταιρεία από τον χώρο της τεχνολογίας και του διαδικτύου που θα επιχειρήσει να μειώσει την εξάρτησή της από τους παραδοσιακούς προμηθευτές ημιαγωγών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information, η Facebook αναπτύσσει μία πλήρη γκάμα επεξεργαστών που θα χρησιμοποιηθούν στα data centers της εταιρείας. Μάλιστα, ένας από τους επεξεργαστές φέρεται να σχεδιάζεται ειδικά για χρήση σε υπολογιστές μηχανικής μάθησης, συμπεριλαμβανομένου του αλγόριθμου που χειρίζεται τις προτάσεις σχολίων για λογαριασμό της πλατφόρμας του Facebook.

Αντίστοιχα, ένας άλλος επεξεργαστής φέρεται να εξειδικεύεται στην υποβοήθηση του transcoding των βίντεο (δηλαδή την ψηφιακή μετατροπή μιας κωδικοποίησης σε άλλη) ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα των βίντεο που μεταδίδονται ζωντανά σε μία διαδικτυακή μετάδοση.

Επιπρόσθετα, η συνολική γκάμα των φημολογούμενων νέων επεξεργαστών της Facebook πέρα από την αναμενόμενη βοήθεια στη μείωση της εξάρτησης από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές επεξεργαστών, θα βοηθήσει και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα των data centers της εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι νέοι ημιαγωγοί θα χρησιμοποιούνται παράλληλα με αυτούς των υπολοίπων κατασκευαστών, που ήδη η εταιρεία χρησιμοποιεί στους servers της, και δεν πρόκειται να τους αντικαταστήσουν εξ’ ολοκλήρου.

«Η Facebook πάντα εξερευνά τρόπους να επιτύχει μεγαλύτερα επίπεδα υπολογιστικής απόδοσης τόσο σε συνεργασία με τους προμηθευτές της όσο και μέσω των δικών της εσωτερικών προσπαθειών», ήταν το σχόλιο της εταιρείας προς της ιστοσελίδα Engadget. «Ωστόσο, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε για τα μελλοντικά μας σχέδια, προς το παρόν», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι η Facebook δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσφεύγει σε τέτοιου είδους επιλογές: η Google χρησιμοποιεί τους δικούς της επεξεργαστές Tensor από το 2016, ενώ από τον περασμένο χρόνο η Microsoft φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση χρήσης αντίστοιχων chips στους δικούς της servers.

OT Originals

Περισσότερα από Τεχνολογία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο