Το υπουργείο Βιομηχανίας της Κίνας διαμήνυσε στις εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Alibaba Group και η Tencent Holdings, να σταματήσουν να αλληλοαποκλείουν από τις πλατφόρμες τους τις συνδέσεις των ιστοσελίδων τους, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα 21st Century Business Herald.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών πρότεινε συγκεκριμένα στάνταρτς στις εταιρείες την Παρασκευή για τις υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων, διαμηνύοντας σε όλες τις πλατφόρμες ότι πρέπει να σταματήσουν το μπλοκάρισμα, και μάλιστα μέσα σε έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Το υπουργείο προειδοποίησε δε ότι μπορεί να χρειαστεί να καταφύγει σε άλλα μέτρα εάν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμα παρέμβαση των κινεζικών αρχών στο χώρο της βιομηχανίας, από τον τομέα της τεχνολογίας έως τις εταιρείες ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών.

Οι εταιρείες που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ήταν οι Alibaba, Tencent, ByteDance, Baidu Inc, Huawei Technologies Co και Xiaomi Corp, σύμφωνα με την 21st Century Business Herald.

Το διαδίκτυο της Κίνας κυριαρχείται από μια χούφτα τεχνολογικών κολοσσών που ιστορικά έχουν αποκλείσει συνδέσμους και υπηρεσίες ανταγωνιστών στις πλατφόρμες τους, δημιουργώντας αυτό που οι αναλυτές περιέγραψαν ως «περιτοιχισμένους κήπους».

Οι ρυθμιστικές αρχές τους τελευταίους μήνες λαμβάνουν σκληρότερα μέτρα, κατηγορώντας τις εταιρείες ότι χτίζουν μονοπώλια και περιορίζουν τις επιλογές των καταναλωτών.

Τον Ιούλιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Alibaba και η Tencent εξετάζουν σταδιακά το άνοιγμα των υπηρεσιών τους μεταξύ τους, με πρώτο βήμα την εισαγωγή του WeChat Pay της Tencent στις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao και Tmall της Alibaba.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή