Μικτά ήταν τα πρόσημα με τα οποία έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς αν και τα στοιχεία από τον αμερικανικό πληθωρισμό ήταν θετικά, οι ανησυχίες για τις τιμές καταναλωτή στη Γηραιά Ήπειρο παραμένουν και αναδιαμορφώνουν τις επενδυτικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακές απώλειες, με τον κλάδο των ανθρακωρύχων να χάνει 1,9%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε κέρδη 0,14% στις 15.722 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 0,49% στις 7.034 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι μάζεψε στο τέλος τις απώλειες, κλείνοντας στις 6.652 μονάδες και στο -0,36%.

Πάντως, υποστηρικτικά φαίνεται να λειτούργησαν τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 5,3% σε ετήσια βάση, αντί του εκτιμώμενου 5,4%. Σε μηνιαία βάση, σε σχέση με τον Ιούλιο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3% αντί του προβλεπόμενου 0,4%, όταν η αύξηση του τον περασμένο μήνα είχε φτάσει το 0,5%.

Από την άλλη, οι αγορές έδειξαν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις δηλώσεις της Ι. Schnabel που εκπροσωπεί τη Γερμανία στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ανέφερε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη «κατά πάσα πιθανότητα» θα μειωθεί το 2022, αλλά η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει μέτρα στην αντίθετη περίπτωση.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις -πολύ πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι 2%- για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές