Με κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία αποτυπώνει την «ικανοποίησή» της από τον χαμηλότερο του αναμενόμενου δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο, καθώς είναι αυτός που θα καθορίσει τις αποφάσεις της Federal Reserve το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,21% στις 34.941 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,27% στις 4.480 μονάδες. Ανοδικά κατά 0,37% κινείται ο Nasdaq στις 15.161 μονάδες.

Όλες οι αγορές σήμερα ανέμεναν τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 5,3% σε ετήσια βάση, αντί του εκτιμώμενου 5,4%. Σε μηνιαία βάση, σε σχέση με τον Ιούλιο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3% αντί του προβλεπόμενου 0,4%, όταν η αύξηση του τον περασμένο μήνα είχε φτάσει το 0,5%.

Η Federal Reserve, η οποία συνεδριάζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου έχει θέσει δύο βασικές παραμέτρους που κρίνουν την πολιτική της. Ο ένας είναι ο πληθωρισμός και ο άλλος η αγορά εργασίας. Αν και η αγορά εργασίας δεν βρίσκεται στο επίπεδο που έχει στοχεύσει, από τον περασμένο Απρίλιο ο πληθωρισμός κινείται πολύ πάνω από τον στόχο, τροφοδοτώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για σύσφιξη της πολιτικής (tapering).

Βέβαια, το 5,3% σε ετήσια βάση πάλι παραμένει πάνω από το στόχο του 2% σε μεσοπρόθεσμη βάση, επομένως το επικρατέστερο σενάριο είναι το tapering να συζητηθεί, αλλά η τελική απόφαση να ληφθεί σε επόμενες συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street